BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Iszlám Állam magára vállalta a támadást az olasz konzulátus ellen

Az egyiptomi főváros egyik legforgalmasabb kereszteződésében, a Ramszesz térhez vezető forgalmas úton elkövetett támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam dzsihadista szervezet jelentkezett.

A terroristák Twitter-oldalán megjelent üzenet szavai szerint "az Iszlám Állam katonáinak Allah segítségével sikerült egy, 450 kilogrammnyi robbanószerkezettel megrakott autót az olasz konzulátus előtt felrobbantaniuk, Kairó szívében". Az Iszlám Állam továbbá felszólította a muzulmánokat, hogy "tartsák távol magukat az ehhez hasonló biztonsági gócoktól, mert azok a mudzsahidok támadásainak jogos célpontjait alkotják".

A biztonsági erők egy magas rangú tisztségviselője a MENA egyiptomi hírügynökségnek már reggel úgy nyilatkozott, hogy az elkövetők a pokolgépet a konzulátus mellett leállított autóba telepítették. A detonációban - amely helyi idő szerint reggel fél hétkor, a szombaton zárva lévő konzulátus előtt következett be - a korábbi jelentések szerint két őrt álló rendőr is megsebesült.   

A robbanáskor a ramadán böjti hónap és korai időpont ellenére is rengetegen tartózkodtak a környéken.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.