BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Menekültügy: Merkel visszaszólt Orbánnak

Angela Merkel visszautasította Orbán Viktor brüsszeli kijelentését, amely szerint a menekültek áradata nem európai, hanem német probléma.

A dpa idézte Angela Merkelt, aki a svájci államfővel lezajlott találkozóját követően hangsúlyozta:  „Németország azt teszi, amit erkölcsileg és jogilag meg kell tennie. Nem többet és nem kevesebbet”. A kancellár arról is beszélt, hogy „olyan problémáról van szó, amely valamennyiünket érint”.

A német kancellár figyelmeztette Magyarországot a háborús, illetve polgárháborús menekültek védelmét előirányzó genfi konvenció betartására. „A menekültekre vonatkozó genfi konvenció nemcsak Németországban érvényes, hanem az Európai Unió valamennyi tagállamában” – fogalmazott Merkel. A kancellár emlékezetett: azoknak kell védelmet kapniuk, akiknek védelemre van szükségük, ezt pedig valamennyi európai államnak tiszteletben kell tartania.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.