BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Turistákat ölt meg tévedésből az egyiptomi hadsereg

Tizenkét civilt megölt tévedésből az egyiptomi hadsereg egy terrorelhárítási műveletben. Az áldozatok közt nyolc mexikói turista volt.

Az egyiptomi belügyminisztérium annyit közölt: az ország nyugati részében, a sivatagban támadtak rá egy konvojra - mint kiderült, nem terroristák ültek az autókban. A minisztérium szerint egy olyan területen történt a tragikus eset, ahova elvileg korlátozták a külföldiek belépését. Egy helyi forrás a BBC-nek azt mondta: ez nem igaz, a turisták egy biztonságosnak minősített helyen voltak, egy homokdűne tetejére tartottak.

Az országnak ez a része népszerű a turisták körében, mostanában azonban egyre nagyobb a terrorveszély ott: több száz kilométeren át alig ellenőrzik az egyiptomi-líbiai határt, így a fegyvercsempészek egyik kedvelt helye ez.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.