BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kitalálja, mit jelentett a tavaszi nézőcsúcs az NB I-ben?

Hónapok óta nem voltak ennyien egy magyar bajnoki meccsen, mint tegnap - igaz, az NB I hétközi fordulójának összes nézője együtt is csak bő félházat jelentene a ferencvárosi vagy a debreceni stadionban.

Az ultrák bojkottja mellett bő harmadház köszöntötte a Ferencváros játékosait az első hazai meccsükön, miután megnyerték a bajnokságot - derül ki az NSO összesítéséből. A Ferencváros-Paks meccs hivatalos nézőszáma 7594 fő, ennél többen utoljára magyar bajnokin az őszi Fradi-Újpesten voltak kint.

A hétközi forduló második legnézettebb meccse a Diósgyőr-Felcsút volt: Miskolcon 3085 szurkoló volt ott.

A többi nézőszám annál siralmasabbnak mondható, igaz, a hétközi meccs mellett az is erősen szurkolóriasztó tényező volt, hogy a stadionépítések miatt három összecsapást sem a hazai csapat városában rendeztek. A negyediket pedig munkaidőben: a szerda délután 15:45-ös kezdésű Újpest-Honvédra 1131 néző ment ki. A Haladás-Vasasra Szombathely helyett Sopronba 1117-en, a Székesfehérvár helyett Felcsúton játszott Videoton-Debrecenre 1006-an, a Dunaújvárosban rendezett MTK-Békéscsabára pedig 519-en utaztak el.

Így a forduló össznézőszáma 14 452 volt, ami 2409-es átlagot jelentett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.