BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tízszeresére drágul a vizes vb az eredeti tervhez képest

Közel 90 milliárd forintból rendezhetik meg a vizes világbajnokságot jövőre Budapesten.

A pályázat idején tervezett összeg több mint tízszeresére rúghatnak végül a jövő évi budapesti vizes-vb rendezésével kapcsolatos kiadások - írta az Átlátszó.hu.

A vb tényleges költségeit illetően rengeteg pontatlan becslés kering a sajtóban: a káosz részben a zavaros kormányzati kommunikáció eredménye, tucatnyi jogszabályba dugta el ugyanis a kormány a finanszírozás különböző tételeit. Az elmúlt három év vb-re vonatkozó döntései alapján a rendezés tényleges költsége legalább 89,843 milliárd forint lesz a portál szerint.

A legtöbb pénzt idén költik el, összesen több mint 52 milliárdot, de még 2017-ben is legalább 25 milliárdot fordítanak a projektre. A kormány azzal érvel, hogy ezek jelentős részben olyan beruházások, amelyekre a vb-től függetlenül is szükség van, az összesítésben ezért az Átlátszó is csak a kormány határozatai szerint a világbajnokság megrendezéséhez szükségesek tételekkel számolt.

Ebben az összegben szerepel valamennyi uszodaépítés és -felújítás költsége, az útfelújítások, a Margitsziget rekonstrukciójának kiadásai, a pesti rakpart megújításának és a szorosan vett lebonyolítás költsége is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.