BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Óriási sztrájkra készül a Magyar Szakszervezeti Szövetség

Országos munkabeszüntetést és blokádokat szervez a Magyar Szakszervezeti Szövetség – nyilatkozta a szervezet alelnöke, Székely Tamás, miután Áder János köztársasági elnök aláírta a túlóratörvényt.

Ha megnézzük a mai miniszterelnöki megnyilvánulást, és az Áder János által aláírt törvény hatályosítását, teljesen beigazolódik az az állítás, amit az ország nyolcvan százaléka állít: ebben az országban diktatúra van

– fogalmazott az InfoRádiónak Székely Tamás, a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke azok után, hogy az államfő csütörtök délután aláírta a tiltakozásokat kiváltó túlóratörvényt, illetve Orbán Viktor egy ezt érintő kérdésre válaszolva mindössze annyit mondott, hogy most alkották meg a törvényt, és az működni is fog.

Székely szerint „nagyon komoly ellenállás épül” Magyarországon. „Sztrájkokban és blokádokban fog ez megnyilvánulni” – mondta a szakszervezeti vezető; Budapesten és az ország más pontjain is.

MTI/Soós Lajos

Azt mondta, a szolidaritás túlnyúlik az ország határain, azok részéről is érzékeli, akik elmentek innen azok után, hogy „ez a kormány semmiféle jövőt és jogbiztonságot nem biztosít a magyar állampolgárok számára.”

A heves tiltakozást a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásának és az önként vállalt, maximum 400 órás túlmunkának a lehetősége váltotta ki. A módosítás értelmében januártól a munkaidőkeret tartama – ha ezt objektív, műszaki vagy munkaszervezéssel kapcsolatos okok indokolják – a kollektív szerződés rendelkezése szerint legfeljebb 36 hónap lehet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.