BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Miért éri meg használt autót vásárolni?

Napjainkban a jelenlegi generáció képtelen kitörni az albérletből, hogy lakáshoz jusson, így nem meglepő, ha egyre több fiatal szeretne használt autót venni, mert egy új modell nem is jöhet számításba a legtöbb pályakezdőnek.

Napjainkban a jelenlegi generáció képtelen kitörni az albérletből, hogy lakáshoz jusson, így nem meglepő, ha egyre több fiatal szeretne használt autót venni, mert egy új modell nem is jöhet számításba a legtöbb pályakezdőnek. Ehhez minimális befektetés kell, mely ha nincs meg, még mindig lehet személyi kölcsönt felvenni rá, amelyet sokkal könnyebb visszafizetni, mint egy hatalmas és sokak számára félelmetes lakáshitelt. Nézzük meg, miért érdemes 2020-ban használt autót vásárolni!

Egy használt autó jobb befektetés, mint egy új modell

Kevesen gondolnak bele, de amint megveszünk egy új autót, az már 20 százalékkal kevesebbet ér, mint a vásárlás napján, s ami a legszörnyűbb, még az első évben veszít még 10 százalékot is az eredeti árához képest, mely egy év alatt mínusz 30 százalékos értékcsökkenést jelent.

Ezzel szemben egy használt autónál nincs ekkora értékcsökkenés, maximum 10 százalék, mely főként attól függ, hogy milyen állapotban adjuk el a használt autót. Fontos azt is kiemelni, hogy a használt autóknál egy 3-5 éves, extrákkal telepakolt modell jobb ár-érték aránnyal bír, mint a legtöbb új autó, hiszen az interneten lévő fórumok és értékelések segítségével már tökéletesen lehet tudni, hogy mire számítsunk, ha ezt vagy azt a típusú használt, de extrákkal felszerelt modellt választjuk. Nincs zsákbamacska.

Környezettudatosság szempontból is előnyösebb a használt autó vásárlás, hiszen így nem ösztönözzük a gyártókat arra, hogy tovább szennyezzék a környezetet a káros kibocsátású autókkal.

Érdemes figyelni a használt autó vásárlás időpontjára is

Nemcsak a divatszakmában vannak őrületes leárazások egy-egy ünnepet vagy szezont követően, hanem az autóiparban is, pláne a használt autók esetében. Nyáron mindenki kabrióra vágyik, a hidegebb hónapokban pedig inkább valamilyen jó kis monstrumot szeretne megkaparintani. Egyértelmű, hogy nyáron érdemes megvenni a téli autót és télen a nyárit, mert a legtöbb kereskedő már várja az új modelleket, és csak meg akar szabadulni a régiektől.

Emiatt fontos a vásárlás idejét is észben tartani, hiszen minél inkább a szezontól függetlenül veszünk, lehetőleg valamelyik negyedév végén – mert akkor vannak az elszámolások és az új rendelések, így sokan engedékenyebbek ilyenkor – használt autót, annál nagyobb az esélye annak, hogy jó áron és akár plusz extrákkal tudunk hozzájutni egy tökéletes állapotban lévő használt kocsira.

A használt autók között óriási a választék

A legtöbb gyártó évente néhány új modellel rukkol elő, addig a használt autó választék szinte megállíthatatlanul növekszik. Ilyenkor a kompromisszumokat saját magunk állítjuk fel, legyen az az autó ára, típusa, fogyasztása, motor állapota, stb. Persze van, aki márkahű, és csak bizonyos gyártótól hajlandó vásárolni, attól még nem jelenti azt, hogy számára nem lesz továbbra is óriási a választék.

Fontos még kiemelni azt, hogy mivel óriási a választék, így sokan szeretnének lehetőleg minél hamarabb megszabadulni az eladni kívánt autójuktól. Mindenképpen érdemes egy szakemberrel megnézetni a kiszemelt kocsit, hogy megbizonyosodjuk afelől, hogy nem egy ócskaságot próbálnak ránk tukmálni, hanem egy tényleg jó állapotban lévő, megbízható autót.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.