BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán Viktor: a második hullámnál is fegyelmezettnek kell lennünk

A miniszterelnök szerint a négy legnagyobb európai gazdaságból hármat meg kell menteni, mert a pénzügyi csőd felé rohan.

„A sikeres védekezés az fehéren-feketén azt jelenti, hogy megmentettük sok tízezer ember életét, különösképpen idős honfitársaink életét. Ezt tekintsük továbbra is nagy teljesítménynek, mert mégis mi lehetne fontosabb annál, minthogy az ember veszélybe került polgártársainak vagy honfitársainak megmentse az életét, ennél nagyobb tett aligha van.” – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, amelyet a Magyar Nemzte szemlézett. Majd azzal folytatta: közben azért gondoljunk arra, hogy

ennek a sikernek az előfeltétele mégiscsak a fegyelmezettség, meg az összefogás volt.

A miniszterelnök hangsúlyozta: ha majd újra úgy alakul, hogy jön mondjuk második hullám, akkor vegyük elő a fegyelmezettségünket, és ugyanúgy fogjunk össze, mint ahogy összefogtunk az első hullám esetén.

Fotó: Attila KISBENEDEK / AFP

Orbán Viktor kiemelte, hogy a magyar egészségügy a helyzet kezelésében jobban teljesített, mint a nyugat-európai egészségügyi rendszerek. Hála és köszönet az orvosainknak, az ápolóinknak és persze az operatív törzsnek is. Miután viszont nincsen vakcina, a vírus visszatérhet, és ha visszatér, akkor ne habozzunk majd meghozni a szükséges döntéseket.

Ha ma ránézek Nyugat-Európa térképére, azt látom, hogy emberek halnak meg, mert nem tudják őket ellátni. Azt látom, hogy a négy legnagyobb európai gazdaságból hármat meg kell mentenünk, mert a pénzügyi csőd felé rohan.

– mondta a miniszterelnök.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.