BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A járvány miatt bezárnak a budapesti zsinagógák

A budapesti Szeretetkórházban és idősotthonban is látogatási tilalmat rendeltek el.

Megelőző óvintézkedés gyanánt a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) – Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) július 27-től két hétig, azaz augusztus 10-ig felfüggeszti a budapesti zsinagógák személyes látogatását, így az imákat és a tervezett rendezvényeket – amennyiben lehetséges – csak online lehet megtartani – közölte a Mazsihisz.

Fotó: MTVA / MTI

A budapesti Szeretetkórházban és idősotthonban is látogatási tilalmat rendeltek el. A lépést azzal indokolta, hogy a budapesti Bálint Házban tartott napközis tábor résztvevői közül az egyik gyerek hozzátartozójáról kiderült, hogy koronavírus-fertőzött. Egyben a tagokat arra kérik, hogy akik személyen vagy közvetlen családtag révén az elmúlt két hétben érintkezésbe kerültek a Chábád Lubavicsi közösséggel (zsinagóga, iroda, óvoda, iskola), azok a tizennégy napos lappangási időszak végéig ne látogassák a Mazsihisz és a BZSH intézményeit.

Az Óbudai Zsinagóga közösségéből az elmúlt héten öt közösségi tag – köztük Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) rabbija – lett beteg könnyű lefolyású vírusos tünetekkel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.