BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Cégvezető maradhat, de óriási bírságot fizet adóügyei miatt a Wise vezére

Kristo Käärmann ellen egy másik, szándékos adócsőd miatt kiszabott bírság után indult újabb vizsgálat. A Wise vezérigazgatójának az állása is veszélyben volt, de a cégvezetéstől nem tiltották el, egy bírsággal megúszta.

A brit pénzügyi hatóságok 350 ezer font bírságot szabtak ki a Magyarországon is népszerű fintech vállalkozás, a Wise vezérigazgatója, Kristo Käärmann ellen a magatartási szabályok megsértése miatt, valamint azért, mert elmulasztotta őket értesíteni jelentős adóügyi problémákról. A cégvezető ugyanakkor az állását megtarthatta a döntés értelmében.

Vancouver,,Canada,-,Mar,8,2023,:,Wise,App,(ex
A Wise megtarthatja vezérigazgatóját / Fotó: Shutterstock

A Financial Times összefoglalója felidézi, hogy a brit Pénzügyi Magatartási Hatóság (FCA) azután indított vizsgálatot, hogy 2021-ben egy másik ügyben is megbírságolták, egy szándékos adócsőd miatt. Hétfőn az FCA azt közölte, hogy Käärmann hibázott adóügyei jelentőségének értékelésében és így az FCA-t sem értesítette azokról, noha már 7 hónapja tudott azokról.

A cégvezető eredetileg 500 ezer fontos büntetését a gyors megállapodás miatt még csökkentették is, és Käärmann azt nyilatkozta az ügyről, hogy az FCA-val való teljes körű együttműködés és több év után sikerült lezárni az ügyet. Hozzátette, hogy továbbra is a Wise küldetésére összpontosít.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.