BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már 20 ezer felett a fertőzöttek száma Romániában

Romániában meghaladta a 20 ezret a nyilvántartott aktív koronavírus-fertőzöttek, illetve a 400-at az intenzív terápiára szoruló súlyos esetek száma.

A stratégiai kommunikációs törzs csütörtöki jelentése szerint

ismét megdőlt a napi esetszám negatív rekordja: az utóbbi 24 órában újabb 1356 embernél mutatták ki a fertőzést.

Az utóbbi két hét adatai alapján már az ezret közelíti a napi esetszám átlaga, a fertőzés tehát még mindig gyorsuló ütem terjed.

A hazai fertőzöttek száma tizenkilenccel nőtt

Tizenhárom napja nincs magyar áldozata a koronavírus-járványnak.

Az utóbbi 24 órában újabb 35 koronavírusos ember halt meg, ami másfélszerese az utóbbi két hét napi átlagának. Ezzel 2304-re emelkedett a járvány romániai áldozatainak száma.

Egyre növekszik a román egészségügyi rendszerre nehezedő nyomás: a beazonosított aktív fertőzöttek száma az utóbbi két hétben megduplázódott, csütörtökön elérte a 20 678-at. Közülük 7265 beteget kezelnek kórházban, az intenzív terápiás részlegeken ápoltak száma pedig elérte a 402-t.

Illusztráció – Fotó: Thibault Savary / AFP

A legtöbb új megbetegedést Bukarestből (223), illetve Arges (103), Prahova (78), és Temes (76) megyékből, a legkevesebbet pedig Calarasi (1), Giurgiu (1) és Szatmár (3) megyékből jelentették. Szatmár megye egyébként az egyedüli Romániában, ahol a járvány kezdete óta diagnosztizált fertőzések száma még nem érte el a százat.

Országos szinten 49 591 fertőzést diagnosztizáltak a járvány kezdete óta.

Rekordot döntött a regisztrált fertőzöttek száma Boszniában

A nyugat-balkáni országban csütörtökre nyolcan haltak bele a Covid-19 betegségbe, a halálos áldozatok száma ezzel 305-re nőtt.

Szerbiában szerdáról csütörtökre 24 520-ról 24 892-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Szerdán hét újabb halálos áldozata volt a betegségnek, így a halottak száma 558-ra nőtt. Belgrádban megtiltották nagyobb rendezvények szervezését a hajókon és a folyóparti szórakozóhelyeken.

Koszovóban egy nap alatt 7652-ről 7846-ra emelkedett az azonosított fertőzöttek száma. Néggyel 196-ra nőtt a halálos áldozatok száma.

Észak-Macedóniában egy nap alatt 10 316-ról 10 504-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Szerdán öt halálos áldozata volt a Covid-19-betegségnek, így a halottak száma 476.

Montenegróban csütörtökre 2950-ről 3017-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Az utóbbi 24 órában két halálos áldozata volt a koronavírusnak, így a halottak száma 47. Milo Djukanovic köztársasági elnök közölte, az augusztus végére tervezett parlamenti választást nem halasztják el, a szakértők kézben tartják a koronavírus-helyzetet, és felelősségteljes döntéseket tudnak hozni.

Megérkeztek a legfrissebb adatok a világból

A fertőzöttek száma 17 millió, a halálos áldozatoké 667 ezer. Ausztriában ismét növekedett a fertőzöttek száma.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.