BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az igazolt fertőzöttek között változatlanul a fiatalok vannak többségben

Jelenleg 25 212 ember van hatósági házi karanténban.

Az igazolt fertőzöttek között változatlanul a 20-29 éves fiatalok vannak túlnyomó többségben, ezért van szükség a szórakozóhelyek bezárására 23 órakor

– mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján az országos tisztifőorvos.

Továbbra is a koronavírus közösségi terjedésének megakadályozása a cél – közölte Müller Cecília. Hozzátette: figyelik azt, hogy kisebb közösségekben – például oktatási intézményekben – terjed-e a járvány, azért, hogy helyben tudják a terjedést megakadályozni.

Kiss Róbert alezredes kiemelte: a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló kormányrendelet hétfőn hatályba léptetett módosítása értelmében

a Magyarországra személyforgalomban érkező magyar állampolgároknál a korábbi 14 nap helyett 10 napra rendelik el a hatósági házi karantént vagy a kijelölt karantént.

Hozzátette: a magyar állampolgársággal nem rendelkezők Magyarország területére személyforgalomban kizárólag az illetékes rendőrkapitányság által kiadott engedély birtokában léphetnek be, és velük szemben is tíznapos karantént rendelnek el.

Fotó: Botár Gergely / MTI

Kiss Róbert tájékoztatása szerint

az elmúlt 24 órában 3062 emberrel szemben rendeltek el hatósági házi karantént, ebből 774 esetben a határátlépés során alkalmazták az intézkedést.

Jelenleg 25 212 ember van hatósági házi karanténban – mondta. Ismertette: 1823 ember választotta, hogy a hatóság elektronikusan ellenőrizze, betartja-e a karanténra vonatkozó szabályokat. Felhívta a figyelmet arra, hogy az elektronikus ellenőrzés segítség a hatóságnak, csökkenti a fizikai ellenőrzésekből adódó veszélyforrást, ugyanakkor az adatkezelés ugyanúgy zajlik, mint a személyes ellenőrzésnél.

Hétfőn 22 esetben intézkedtek, mert a tömegközlekedési járműveken utazók nem, vagy nem megfelelően viselték a maszkot. Ugyanezért az üzletekben, bevásárlóközpontokban 27 esetben kellett intézkedniük.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.