BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét jelentősen megugrott a fertőzöttek száma Magyarországon

Elhunyt öt idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 642 fő. Eddig összesen 4117-en gyógyultak meg.

Összesen 844 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 13 153 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu.

Elhunyt öt idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 642 fő, 4117-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 8394 fő. Az aktív fertőzöttek 42 százaléka, az elhunytak 58 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti. 287 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 16-an vannak lélegeztetőgépen.

Fotó: VG

A portál közlése szerint a közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be.

Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme.

Orbán Viktor: nem a betegek számára kell figyelni

Most a magabiztos kiszámíthatóságra van szükség, minden lehetőségre felkészültünk – mondta a miniszterelnök.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.