BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán Viktor az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kezdte a napot

Folytatódott a miniszterelnök kórházlátogató körútja.

Orbán Viktor Facebook-posztja szerint az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kezdte a napot. A miniszterelnök a videójában felteszi az intézmény egyik dolgozójának a kérdést: hogy van-e elegendő lélegeztetőgép az intézményben?

A felvételből az is kiderül, hogy jelenleg 40 koronavírusos van az intézményben, a dolgozó szerint pedig még 12 helyük van. A Korányi alkalmazottja azt is elmondta, hogy szerinte

sokkal több beteg lesz, mint tavasszal volt, ennek pedig az az egyik oka, hogy az emberek már nem tartják be úgy a szabályokat, mint korábban,

illetve véleménye szerint a jelenlegi korlátozások túl enyhék, a helyzet súlyosságával nem egyenesen arányosak.

Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott interjújában elmondta, hogy az ősz a védekezésről fog szólni, a napi megbetegedések száma meg fogja haladni az ezret. Arra kéri a fiatalokat, hogy legyenek óvatosabbak, mert megfertőzhetik a szüleiket. Az idősekkel szemben a vírus esélye jó.

941 fővel emelkedett az új fertőzöttek száma

Elhunyt hat fertőzött beteg, így az elhunytak száma 669 főre emelkedett.

 

Címlapkép: Facebook/ Orbán Viktor

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.