BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán Viktor: Senkit nem akarok félrevezetni, a helyzet nehéz

Brüsszelben a jövő évre, míg az amerikaiak az idei évre várják a vakcina kifejlesztését.

A járvány fölszálló ágában vagyunk. Senkit nem akarok félrevezetni, a helyzete nehéz.

– mondta Orbán Viktor miniszterelnök a TV2-nek adott exkluzív interjújában. Hozzátette,

nagy nyomás fog nehezedni az oktatásra és az egészségügyre is egyaránt.

Kifejtette, hogy nehéz az orvosoknak és a nővéreknek is, de mindenhol van elegendő eszköz. „A legnehezebb kérdés az ember, senki nem boldog ilyenkor az átvezénylés, átcsoportosítás miatt.”

A kormányfő a járványban növekvő elhunytak száma kapcsán elmondta: a gazdaságot valahogyan helyre lehet hozni, de az elvesztett életet nem lehet visszahozni. Hangsúlyozta: az idősek továbbra is különösen veszélyeztetve vannak. Elmondta, azért más a védekezés, mivel „közelebb vagyunk a vakcinához”.

„Márciusban senki sem tudta, mikor lesz vakcina, de most közelebb vagyunk. Nemcsak tárgyalásunk, hanem pénzt is tettünk a kutatási programokba” – mondta Orbán Viktor.

Brüsszelben a jövő évre, míg az amerikaiak az idei évre várják a vakcina kifejlesztését. Az orosz vakcinát még nem fogadta el a WHO. A következő év során lehet vakcina

– tette hozzá.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A miniszterelnök kiemelte, hogy a közmunkások bérét is rendezni kell. „Egyetlen dologra kell koncentrálnunk, a munkahelyekre. Ehhez három dolog kell:

segíteni kell a vállalkozókat adócsökkentéssel, támogatással, fejlesztéssel. Az állam is tudjon felvenni embereket. A harmadik pedig a közmunka, ahol a bérek emelése mindenképp szükséges lesz a következő év során”

– mondta.

„Most azok a tények vannak, hogy több ember dolgozik, mint januárban és márciusban. Több mint 4,5 millió ember dolgozik most, míg 10 évvel ezelőtt 3,6 millió ember dolgozott” – mondta Orbán Viktor. „A varázshatár a 4,5 millió dolgozói tömeg, de az álmok között szerepel az 5 milliós határ is” – tette hozzá.

„Budapestnek nincs olyan üzleti modellje, ami a magyarokat hozná a fővárosba, ezen mindenképpen változtatni kell, nem lehet egy lábon állni” – mondta Orbán Viktor. A kormányfő hangsúlyozta:

nagyon sok pénzt hagytak a budapesti vállalkozásoknál is, a kormány megtette, amit lehetett, de nem ártana „rásegítés”.

Kiemelte, hogy a kormány mind Budapesten, és vidéken komoly könnyítéseket hozott a vállalkozásoknak. A BKIK iránymutatását érdemes a fővárosban követni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.