BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Itthon több mint ezeregyszáz új fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt

Az aktív fertőzöttek 34 százaléka, az elhunytak 47 százaléka, a gyógyultak 34 százaléka budapesti.

Összesen 1176 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 35.222 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 15 beteg, így az elhunytak száma 913 főre emelkedett, 9202-en pedig már meggyógyultak – írja a koronavirus.gov.hu.

Az aktív fertőzöttek száma 25 107 fő. Az aktív fertőzöttek 34 százaléka, az elhunytak 47 százaléka, a gyógyultak 34 százaléka budapesti.

993 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 82-en vannak lélegeztetőgépen.

Fotó: VG

A járvány második hulláma zajlik Magyarországon. Nő a fertőzöttek száma, és ezzel együtt akár egy napon belül is dinamikusan nő és változik a kórházi ápolást igénylők és a lélegeztetett betegek száma is. Ezért, ahogy az az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott,

az egészségügyi védekezés, a kórházi munkaszervezés és az esetleges vezénylések hatékony megszervezése érdekében a kórházaktól még teljesebb körű, valós idejű adatszolgáltatást kértünk a kórházban ápolt koronavírusos betegek és a lélegeztetést igénylők számáról.

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az iskolákban és óvodákban kötelező a testhőmérséklet-mérés annak érdekében, hogy kiszűrjék a lázas gyermekeket és pedagógusokat, és ezzel is védjük az óvodák és iskolák zavartalan működését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.