BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Járvány: a rendőrök továbbra is jellemzően csak figyelmeztetnek

Az operatív törzs jelenleg 28 óvodában és 16 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 130 osztályban és 3 tejes iskolában van digitális oktatás.

A több éve meglévő krónikus betegségek karbantartásának fontosságára hívta fel a figyelmet az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.

Müller Cecília hangsúlyozta: jelentősen növeli a koronavírusos megbetegedés szövődményeinek kockázatát az elhanyagolt, nem rendszeresen karbantartott alapbetegség. A tisztifőorvos arra kérte a rendszeres gyógyszerszedőket, hogy konzultáljanak a háziorvosukkal.

Fotó: Bruzák Noémi / MTI

Müller Cecília elmondta:

egyre több fertőzöttet, jelenleg 1519 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 160-an vannak lélegeztetőgépen.

Kitért arra:

a elmúlt 24 órában 28 beteg halt meg, mindegyiküknek volt valamilyen krónikus betegsége. Továbbra is jellemző a szív- és érrendszeri megbetegedés, a magas vérnyomás, az érelmeszesedés, és többüknek volt valamilyen autoimmun betegsége.

Hozzátette: bővült az anyagcsere-betegségek köre is, a cukorbetegség mellett megjelent a köszvény. Az elhunytak között vannak továbbá daganatos betegek is.

A tisztifőorvos szólt arról is: az operatív törzs

jelenleg 28 óvodában és 16 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 130 osztályban és 3 tejes iskolában van digitális oktatás érvényben.

Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese elmondta,

28 rendőri intézkedés volt az elmúlt napon, ebből 12 tömegközlekedési eszközön történt.

Az Infostart szemléje szerint hétfőn a boltokban 3 alkalommal mulasztotta el az üzemeltető betartatnia a maszkviselést, a rendőrök itt is intézkedtek.

A rendőrök továbbra is jellemzően csak figyelmeztetéssel élnek. A vendéglátóhelyek ellenőrzésekor összesen egy szabályszegést láttak az elmúlt napon. Huszonnégy óra alatt 10 ezernél is több karanténellenőrzés volt – mondta még.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.