BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közel ezerötszázan fertőződtek meg egy nap alatt itthon

Összesen 47 768 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

1478 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 47 768 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu.

Elhunyt 31 többségében idős beteg, így az elhunytak száma 1173 főre emelkedett,

14 312-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 32 283 fő. Az aktív fertőzöttek 31 százalék, az elhunytak 40 százalék, a gyógyultak 30 százalék budapesti. 1896 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 188-an vannak lélegeztetőgépen.

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A portál közlése szerint a járvány második hulláma zajlik Magyarországon. Egész Európában dinamikusan terjed a vírus, ezért a határellenőrzés és a beutazási korlátozás továbbra is érvényben van, a kormányfő arra kérte a magyar családokat, hogy most ne tervezzenek külföldi síelést. Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos vasárnapi nyilatkozatában pedig arról beszélt, hogy

nem szabad belefáradnunk a koronavírus-járvány kezelésébe, mert legalább annyi van még előttünk, mint amennyi mögöttünk.

Az iskolákban és óvodákban kötelező a testhőmérséklet-mérés annak érdekében, hogy kiszűrjék a lázas gyermekeket és pedagógusokat, és ezzel is védjük az óvodák és iskolák zavartalan működését.

Fotó: MTI

Az Operatív Törzs jelenleg 40 óvodában és 13 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 117 osztálynál és 15 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt.

A kormány az egészségügyi védekezés fenntartása mellett, további gazdaságvédelmi és családvédelmi intézkedéseken is dolgozik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.