BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Londonban emelik a készenléti szintet

A nem egy háztartásban élők nem tarthatnak összejöveteleket zárt terekben, így egymás lakásaiban sem.

Szombattól egy fokozattal emelik Londonban a készenléti szintet a koronavírus-fertőzések terjedési ütemének megfékezése végett. A brit egészségügyi minisztérium csütörtökön tájékoztatta a tervezett lépésről a londoni választókerületek alsóházi képviselőit.

Fotó: Daniel LEAL-OLIVAS / AFP

Az intézkedés alapján szombattól a 9 millió lakosú brit fővárosban – Nyugat-Európa messze legnagyobb városában – a jelenlegi közepes helyett a magas készenléti fokozat lép életbe.

Ennek előírásai között szerepel, hogy

a nem egy háztartásban élők nem tarthatnak összejöveteleket zárt terekben, így egymás lakásaiban sem.

Ez vonatkozik a nem együtt lakó családtagokra is. Szabadtéren változatlanul legfeljebb hat, nem egy fedél alatt élő ember tartózkodhat egyszerre egymás társaságában, de a vendéglátóhelyeknek 22 órakor be kell zárniuk.

Sadiq Khan, London munkáspárti polgármestere csütörtöki nyilatkozatában támogatta a konzervatív párti kormány intézkedését, mondván: a koronavírus-fertőzés a város „minden zugában gyorsan terjed”, és számos kerületben eléri a százat a százezer lakosonként mért fertőzések száma.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.