BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már 21 óvodában és 5 iskolában van rendkívüli szünet

Zajlik az egészségügyi dolgozók átvezénylése, illetve döntöttek a V4-ek beutazási könnyítéséről – hangzott ez az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján.

Tervszerűen zajlik az egészségügyi dolgozók vezénylése – közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília hozzátette: erre azért van szükség, mert a koronavírusos betegeket koncentráltan látják el azokban a kórházakban, ahol ahhoz minden feltétel adott.

Elmondta továbbá, hogy

az operatív törzs 21 óvodában, öt iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, illetve 64 osztály és négy iskola esetében digitális munkarendet koronavírusos megbetegedések miatt, ez a múlt héthez képest javuló tendenciát mutat.

Ismertette: a járvány továbbra is felszálló szakaszban van világszerte és Magyarországon is, ahol hétfőre 905-tel nőtt az aktív fertőzöttek száma.

Ezért fontos a higiéniás szabályok fegyelmezett betartása – hívta fel a figyelmet.

Müller Cecília
Fotó: MTI/kormany.hu

Düntöttek a V4-ek beutazásáról is

A visegrádi országokra vonatkozó beutazási könnyítő feltételek újraszabályozásáról is döntött a kormány – mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese hétfőn online sajtótájékoztatón. Kiss Róbert alezredes közölte: visegrádi országokra vonatkozó beutazási feltételek hatálya szeptember 30-án lejárt, és az operatív törzs indokoltnak látta a rendelkezések újraszabályozását.

Azoknak a magyar állampolgároknak és családtagjaiknak, akik Csehországból, Lengyelországból vagy Szlovákiából lépnek be Magyarországra, és a jogszabály hatályba lépése előtt szállást foglaltak a V4-országok valamelyikében, elegendő egy negatív eredményű PCR-teszt, hogy töröljék járványügyi megfigyelési kötelezettségüket

- emelte ki.

Ehhez hasonlóan a cseh, lengyel és szlovák állampolgárok is kedvezőbb feltételek mellett utazhatnak Magyarországra november elsejéig, ha van egy negatív PCR-tesztük és a jogszabály hatályba lépése előtt legalább egy októberi napra foglaltak magyarországi szállást.

A kormányrendelet – amely hétfőn jelent meg a Magyar Közlönyben – kedden lép hatályba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.