BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már húszéves magyar áldozata is van a koronavírusnak

A csütörtökön elhunyt 33 ember közül a legfiatalabb 20 éves volt.

Hatékony az idősek érdekében hozott látogatási és intézményelhagyási tilalom az idős- és szociális otthonokban – mondta Müller Cecília, az országos tisztifőorvos.

Jelenleg 60 ilyen intézményt érint a koronavírus-fertőzés, ezekben 707 lakó igazoltan pozitív, a járvány második hullámában 55-en gyógyultak meg

- mondta a tisztifőorvos.

Az 1600 intézményben százezer ápoltat gondoznak, az intézményeknek csak a négy százalékába jutott be a vírus. Az érintett intézményekből

  • tizenkettőben csak egy-egy pozitív gondozott van,
  • 28 intézményben nem haladja meg a tízet a pozitív esetek száma,
  • és hat olyan hely van, ahol 30 ember fertőzött.
  • Fotó: Bruzák Noémi / MTI

    A tisztifőorvos kérdés kapcsán beszámolt arról, hogy

    megvannak az antigén alapú gyorstesztek és a PCR-tesztek első összehasonlító eredményei.

    A vizsgálatok során a gyorstesztek megbízhatónak minősültek; ha a gyorsteszt pozitivitást mutatott, azt a PCR-teszt is megerősítette.

    Az influenzaoltás beadhatóságával kapcsolatban tüneteket mutató, aktív koronavírus-beteget nem oltanak,

    és szintén nem oltható az, aki (bár tüneteket nem mutat), de szoros kontaktusnak minősülve házi karanténban van. Náluk meg kell várni a tíznapos karantén lejártát – tette hozzá. Akiknél egyik eset sem áll fenn, azok olthatók, de erről minden esetben az oltóanyagot beadó orvos dönt egy előzetes orvosi vizsgálat alapján.

    A csütörtökön elhunyt 33 ember közül a legfiatalabb 20 éves volt, aki egy gyorsan zajló, súlyos megbetegedésben szenvedett. Kórházban 1642 koronavírus-beteget ápolnak, 171-en szorulnak lélegeztetőgépre – számolt be a tisztifőorvos.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.