BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy 28 éves férfi is meghalt koronavírusban

Exponenciálisan növekvő szakaszban vagyunk – mondta az országos tisztifőorvos.

A szabályok szigorú betartása lassítja a járvány terjedését – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília hozzátette:

Magyarországon is exponenciálisan nő a fertőzöttek száma, már harmadik napja csaknem négyezer új pozitív esetet regisztráltak.

Közölte:

az elmúlt 24 órában 3581-gyel nőtt a pozitív esetek száma, 4417-en vannak kórházban, 70-en meghaltak, köztük egy 28 éves férfi.

Müller Cecília
Fotó: Bruzák Noémi / MTI

Hangsúlyozta, hogy jelentős teher hárul az egészségügyi ellátó intézményekre, munkájuk ellentételezéseként a kormány november 1-től 20 százalékkal emelte az ápolók bérét.

A tisztifőorvos felhívta a figyelmet a hétfőtől a vendéglátóhelyeken is kötelező maszkviselés fontosságára, valamint arra, hogy az egyszer használatos maszkokat négyóránként cserélni kell. Hozzáfűzte, hogy a szeleppel ellátott, FFP2-es és FFP3-as maszkok viselése akár káros lehet, mert rajtuk keresztül még több kórokozó juthat a környezetbe.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.