BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Száznegyvenezer második dózis Szputnyik-vakcina érkezik

Így akik már megkapták a Szputnyik-vakcinát és várják a második adagot, számukra a második oltás beadását is meg tudják kezdeni az orvosok.

Kedden 140 ezer második dózis Szputnyik-vakcina érkezik Magyarországra – mondta a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn, miután fogadta Jevgenyij Sztanyiszlavov új orosz nagykövetet.

Magyarországon órákon belül elérjük a hárommillió beoltott embert, ami újabb nagyon fontos lépcsőfok a világjárvánnyal szembeni védekezésben, és megnyitja a lehetőséget arra, hogy Magyarország Európában gyakorlatilag mindenki előtt nyithasson újra, és újraindíthassuk az életet az országban

– hangsúlyozta a miniszter.

Fotó: Sputnik via AFP

Megjegyezte: ehhez arra is szükség van, hogy az oltóanyagok folyamatosan érkezzenek.

Szijjártó Péter jó hírnek nevezte, hogy kedden, valószínűleg a késői órákban újabb 140 ezer második oltás érkezik. Így akik már megkapták a Szputnyik vakcinát és várják a második adagot, számukra a második oltás beadását is meg tudják kezdeni az orvosok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.