BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Befagyasztották a britek az orosz milliárdosok vagyonát, öt bank is érintett

A brit szankciók eddig 275 személyre terjednek ki.

Több száz embert és több tízmilliárd forint értékű vagyoneszközt érintenek a brit kormány által Oroszországgal szemben eddig érvénybe léptetett szankciók 

– mondta szerdán Boris Johnson brit miniszterelnök.

Johnsont a londoni alsóházban, a képviselői kérdések és azonnali miniszterelnöki válaszok szokásos heti félórájában Sir Keir Starmer, a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt vezetője faggatta arról, hogy a konzervatív párti kormány miért nem érvényesítette az Ukrajna elleni orosz invázió esetére kilátásba helyezett szankciók teljes arzenálját.

Öt orosz bank és három orosz milliárdos vagyonát már befagyasztották 

– írja a BBC. A portál megjegyzi, hogy a szankciók terén most a britek vezetnek.

Fotó: Jeff J Mitchell / AFP

A The Guardian meg is nevezi a bankokat: Rossiya, IS Bank, General Bank, promsvyazbank, Black Sea Bank.

A brit kormányfő válaszában kijelentette: a brit szankciók eddig 275 személyre terjednek ki, az orosz pénzintézetek és oligarchák elleni intézkedések pedig 37 milliárd font (több mint 15 800 milliárd forint) értékű vagyoneszközt érintenek. Nagy-Britannia a következő hetekre azt tervezi, hogy kiterjeszti a szankciókat a donyecki és a luganszki szakadár köztársaságokra is. 

Ezzel bombázná meg a Nyugat Oroszországot, minden a szankciókról

Az Egyesült Államok és Európa is szankciócsomagot állít össze, amiért Oroszország elismerte a szakadár kelet-ukrajnai köztársaságokat, ahová Moszkva békefenntartó csapatokat is küldött. Akárhogy indulnak, még több jöhet, ha a feszültség nő, és válaszlépéseket tehet Moszkva is.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.