BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kína kőkemény marad a Covid ellen, bénítva a gazdaságát

A kínai egészségügyi tisztviselők szerint szükséges a veszélyeztetettek igényeire való hatványozottabb odafigyelés is.

Kína továbbra is a zéró-Covid-stratégiát alkalmazza a a koronavírus elleni küzdelemben – közölte a Reuters.

A kínai egészségügyi tisztviselők szerint azonban szükséges az intézkedések pontosabb előirányozása, illetve a veszélyeztetettek igényeire való hatványozottabb odafigyelés.

Fotó: AFP / Nicolas Asfouri

A Kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság szerint az ország szigorú járványpolitikája még mindig képes a vírus megfékezésére, annak ellenére, hogy a különböző koronavírusvariánsok és a tünetmentes hordozók is nagymértékben fertőzők.

Kína továbbra is szigorú lezárásokkal, karanténnal és szigorú vizsgálatokkal küzd az újabb járványhullámok ellen. Az országban pénteken 3837 új koronavírusos esetet jelentettek, amelyből 657 fertőzöttnél mutattak ki tüneteket. Ez enyhe csökkenést jelent az egy nappal korábban jelentett 4045 új fertőzésszám hathavi csúcsához képest.

Pekingnek választania kell: zéró tolerancia vagy gazdasági növekedés

A koronavírus-járvánnyal szembeni szigorú kínai zéró politika miatt egyre több külföldi vállalat készül diverzifikálni az ellátási láncát, bár elhagyni egyelőre nem tervezi az országot.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.