BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Máris elfogták Prilepin járművének felrobbantóját

Az orosz rendőrség rövid üldözés után őrizetbe vette a gyanúsítottat.

Néhány órával a merénylet után őrizetbe vette az orosz rendőrség azt a férfit, aki a gyanú szerint bombát helyezett el Zahar Prilepin orosz író-politikus autójának alján. 

A felrobbantott autó roncsai. Fotó: AFP

Mint arról a Világgazdaság is beszámolt, Prilepin gépkocsiját Nyizsnyij Novgorod közelében, az autópályán robbantották fel. Az író kocsija a feje tetején landolt a detonáció után. Sofőrje a helyszínen meghalt, míg Prilepin súlyos sérüléseket szenvedett, de nincs életveszélyben. 

A hatóságok gyorsan a helyszínen voltak, és elkezdték felkutatni a lehetséges elkövetőket, már akkor sejthető volt, hogy a bombát egy rövid megálló idején helyezhették el a kocsi alján. 

A rendőrség későbbi tájékoztatása szerint a feltételezett merénylőt egy rövid üldözés után elfogták, és bevitték a kapitányságra kihallgatni. Közben a RIA Novosztyi orosz portál úgy tudja, tovább folyik a nyomozás, mert feltehetően nem egyéni akcióról van szó. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.