BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ukrajna államként megszűnhet létezni a mostani konfliktus következtében – vélekedett Medvegyev

Oroszországnak muszáj volt megtámadnia Ukrajnát, hogy megelőzzön egy sokkal nagyobb és átfogóbb csapást, amelyet a nyugati országok tervezgettek. A volt elnök, Dmitrij Medvegyev szerint a jelenlegi ukrajnai konfliktusnak csak egy kimenetele lehet: Ukrajna mint állam el fog tűnni a térképről.

Az Orosz Biztonsági Tanács alelnöke, Dmitrij Medvegyev a dél-oszétiai invázió 15. évfordulója alkalmából tartott beszédében vélekedett arról, hogy a jelenlegi konfliktus hatására Ukrajna mint állam megszűnhet létezni.

Deputy head of Russia's Security Council Dmitry Medvedev arrives for a meeting with members of the Security Council at the Kremlin in Moscow, on November 18, 2022. (Photo by Mikhail Metzel / SPUTNIK / AFP) / *Editor's note : this image is distributed by Russian state owned agency Sputnik.*
Fotó:  Mihail Metzel / AFP

A volt elnök szerint a helyzet egyértelmű. Kijev annyira megalázó vereséget fog elszenvedni a „különleges katonai művelet” alatt, hogy politikai értelemben nem lehet továbbra is államnak tekinteni. Medvegyev szerint a georgiai agresszorokhoz hasonló helyzetet lehet majd látni Ukrajnában – írta meg a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

Már világos, hogy mindennek mi lesz a vége. Kijev olyan szégyenletes vereséggel néz szembe, mint annak idején a grúz agresszorok. A Szovjetunió romjain mesterségesen létrehozott Ukrajna állam valószínűleg eltűnik a politikai életből és a világ térképéről

– mondta Medvegyev.

A volt elnök arról is beszélt, hogy a „különleges katonai művelet” megindítása elengedhetetlen volt, hogy Oroszország elejét vegye egy sokkal nagyobb konfliktusnak. Szerinte Kijev és a nyugati országok átfogó támadást terveztek Oroszország ellen, amit csak így lehetett megakadályozni.

Köztudott, hogy a Nyugat és kijevi bábjaik miként jártak el a Donbasz térségben. Ugyanaz a képmutatás, ugyanazok a trükkök és ugyanaz a rejtett program. Fokozatosan minden lehetséges vágányon készültek egy nagyszabású cselekményre. A dolgok azt a mintát követték, amelyet a Kaukázus egy kicsit melegebb, hegyvidéki országában tizenöt évvel korábban alkalmaztak

– vélekedett Medvegyev.

Hozzátette, hogy akkor vált világossá, hogy Oroszországnak megelőző csapást kell intéznie Ukrajna ellen, amikor Moszkva nem kapott garanciákat arra vonatkozóan, hogy Ukrajnát sosem fogják felvenni a NATO-ba. Medvegyev szerint a NATO egyébként is egy túlságosan nagyra duzzadt katonai tömb.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.