BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az izraeli háború friss hírei: nő az azonosítatlan áldozatok száma

12 October 2023, Palestinian Territories, Gaza City: A Palestinian man carries the body of a child killed during Israeli air strikes, outside the morgue of al-Shifa hospital in Gaza City, as fighting between Israel and Hamas continues for the sixth day. Photo: Mohammed Talatene/dpa - ATTENTION: graphic content Israeli-Palestinian Conflict - Gaza Strip October , 2023
Összefoglaló:

Az izraeli igazságügyi orvosszakértői intézet igazgatója nyilatkozott arról, hogy emberek ezrei várnak tájékoztatást hozzátartozóikról, hogy megkezdhessék a temetéssel kapcsolatos előkészületeket, ugyanis a zsidó hagyományok szerint hamar el kell temetni az elhunytakat.

12 October 2023, Palestinian Territories, Gaza City: A Palestinian man carries the body of a child killed during Israeli air strikes, outside the morgue of al-Shifa hospital in Gaza City, as fighting between Israel and Hamas continues for the sixth day. Photo: Mohammed Talatene/dpa - ATTENTION: graphic content Israeli-Palestinian Conflict - Gaza Strip October , 2023
Fotó: Mohammed Talatene/DPA/Northfoto

Az intézet igazgatója, dr. Chen Kugel azt mondta, hogy a Hamász támadása óta

több mint 350 holttestet nem tudtak azonosítani, akik feltételezetten mind civil áldozatok. Elmondása szerint néhány holttest a felismerhetetlenségig elégett, másokat egyéb súlyos károsodások miatt nem sikerült még azonosítani.

Kugel attól tart, hogy minél tovább tartanak a támadások, annál nehezebb lesz tájékoztatást adni a családok számára, ugyanis az azonosítatlan áldozatok száma egyre csak növekszik.

 

Japán is segélycsomagot küld Izraelbe

Kamikava Jóko japán külügyminiszter elmondta, hogy 

Japán 10 millió dolláros sürgősségi segélycsomagot küld a gázai menekültek számára.

 A külügyminiszter kijelentette, hogy Japán is aggodalommal figyeli az izraeli konfliktus eseményeit és bízik a mielőbbi rendezésben. Hozzátette, hogy már megkezdték az utolsó előkészületeket az Iránnal való tárgyalással kapcsolatban. 

Az EU növeli a palesztinoknak nyújtott sürgősségi segítséget, és humanitárius légihidat létesít Gázába

Az Európai Unió humanitárius légihídja több Egyiptomba tartó repülőjáratból áll majd, ezek életmentő felszerelésekből szállítanak utánpótlást a gázai humanitárius szervezeteknek.

 

Elutasított az ENSZ Oroszország a gázai helyzetre tett rendezési javaslatát

A javaslatot csak Kína, az Egyesült Arab Emirátusok, Mozambik és Gabon támogatta, az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország és Japán ellenezte, a többi hat ország pedig tartózkodott. 

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa szerint rendezési javaslat elítélte a polgári lakosság elleni erőszakot és terrort, de nem tett említést a Hamász terrortámadásáról.

Barbara Woodward, Nagy-Britannia ENSZ-nagykövete elmondta, hogy az orosz megoldás elutasítása után a brazil javaslatot tárgyalják meg, amely szintén határozottan elítéli a polgári lakosság elleni erőszakot és a terrorizmus minden formáját, de egyúttal elutasítja és elítéli a Hamász október 7-én kezdődött szörnyű terrortámadásait is. A brazil javaslat szavazásának időpontjáról még nincs információ.

Putyin készen áll nagy szerepet vállalni az izraeli konfliktus rendezésében

Az orosz elnök arról biztosította az izraeli államfőt, hogy Oroszország továbbra is készen áll előremozdítani a konfliktus rendezését.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.