BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Autómentes lett a pesti alsó rakpart egy szakasza

Ideiglenesen kitiltották az autókat a pesti alsó rakpart egy szakaszáról. Július 26-tól augusztus 15-ig az Eötvös tér és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utca közötti szakaszra nem lehet autóval behajtani, a rakpartot a gyalogosok használhatják. A BKK a Hungária és a Kiskörút felé javasolja az autósoknak a kerülést.

Mától augusztus 15-ig a gyalog, illetve kerékpárral vagy rollerrel közlekedők autómentes környezetben használhatják a pesti alsó rakpartot az Eötvös tér és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utca között – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

20200517 BudapestA kijárási korlátozások utolsó hétvégéjePesti alsó rakpartfotó: Havran Zoltán (HZ)Magyar Nemzet
A gyalogosoké a pesti alsó rakpart a következő hetekben / Fotó: Havran Zoltán / Magyar Nemzet

A tájékoztatás szerint erre az útszakaszra a lezárás végéig nem hajthatnak be a gépjárművel közlekedők. 

A pesti alsó rakpartot legegyszerűbben a Hungária körgyűrűn lehet elkerülni, a belvárosban gépjárművel közlekedőknek pedig a Kiskörút, illetve a budai alsó rakpart használatát javasolja a BKK.

Hétvégente továbbra is a Margit híd–Erzsébet híd (Irányi utca) között lesz autómentes a rakpart.

A következő hetekben is folytatódik a Jane Haining rakpart zöldítése, illetve a lezárás ideje alatt az autómentes rakpartszakaszon számos kulturális program várja az érdeklődőket.

Karácsony Gergely végleg lezárná a pesti alsó rakpartot az autósok elől

Lerántotta a leplet a főpolgármester terveiről Szentkirályi Alexandra. A rakpart lezárása csak növelné a közlekedési káoszt, amely mára a fővárosi gazdasági növekedés gátjává vált.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.