BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb szabotázs Franciaországban, ezúttal az optikai kábelek ellen

Párizst ezúttal nem érintette a támadás, mely főként a vonalas telefonok szolgáltatását zavarta meg. Nem világos, hogy van-e összefüggés a pénteki, vasúti hálózat elleni és a mostani szabotázs között.

Franciaország számos részén vágták el az optikai kábeleket alig pár nappal azután, hogy az ország gyorsvasút (TGV) hálózatát bénították meg az olimpia megnyitója előtt. Azonban egyelőre nem tudni, hogy a két szabotázs között van-e valamilyen kapcsolat.

Internet node for Central German region on the net, optikai kábel, szabotázs
Több francia régióban is szabotázst követtek el az országot behálózó optikai kábelek ellen / Fotó: AFP

A rendőrség szerint több telekommunikációs szolgáltató kábelei is áldozatul estek a támadásnak, ám Párizs térsége nem érintett, az ország északi és déli részén történtek a szabotázsok, 

melyek főként a vonalas telefonokat bénították meg, ám a mobiltelefonok működését nem zavarták.

A támadásért egyelőre senki nem vállalta a felelősséget a The Sun beszámolója szerint, mely nem említi, hogy az internetkapcsolatot befolyásolta-e a támadás. 

Gérald Darmanin francia belügyminiszter hétfőn arról beszélt, hogy a vasúthálózat elleni támadás miatt indított nyomozás jól halad, miután az állami vasúthálózat egy telephelyén elfogtak vasárnap egy szélsőbalos mozgalmakhoz köthető személyt, akinél többek között kulcsokat is találtak a cég műszaki területeihez. A belügyminiszter szerint a támadók módszerei is baloldali szélsőségesekre utalnak, ám kérdés, hogy manipulálták-e a őket.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.