BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Trump is beleállt az olimpia megnyitójába

A volt amerikai elnök szerint szégyen volt, ami a megnyitón történt. Trump mellett az amerikai képviselőház házelnöke, Mike Johnson is szót emelt a látottak ellen, a megnyitó rendezője azonban azt nyilatkozta, az elképzelésnek semmi köze nem volt Az utolsó vacsorához.

Donald Trump is kifejezte nemtetszését a párizsi olimpia megnyitójával kapcsolatban: „Úgy gondolom, szégyen volt” – mondta a volt elnök. Ő is természetesen azt a jelenetet emelte ki, amikor sokak szerint Leonardo da Vinci Az utolsó vacsora című festményét parodizálták ki különböző aktivisták. A Franica Püspöki Konferencia szerint is a kereszténység kigúnyolása a jelenet.

Parodie de la Cène lors de la cérémonie d'ouverture des Jeux Olympiques 2024 (JO 2024) à ParisPárizs, Trump is beleállt az olimpia megnyitójába
Trump is beleállt az olimpia megnyitójába / Fotó: Northfoto

Trump természetesen hangsúlyozta, hogy ha ő jelen lenne a 2028-as Los Angeles-i olimpián, és ráhatása lenne a szervezésre, akkor nem lenne kigúlyolva Az utolsó vacsora – írja a Fox News. Mike Johnson házelnök szintén elítélte a jelenetet az X-en közzétett bejegyzésében: „Az utolsó vacsora tegnap esti kigúnyolása világszerte sértő volt a keresztény emberek számára, akik az olimpiai játékok megnyitóját nézték. A hitünk és értékrendünk elleni háború ma nem ismer határokat.” 

Thomas Jolly, a megnyitóünnepség rendezője azt mondta, hogy nem Az utolsó vacsora volt a jelenet ihletője.

A rendező elmondta, hogy mindenesetre az ő fejében nem fordult meg Da Vinci festménye, szerinte csak Dionüszoszt láthattuk, aki a görög mitológiában a bor, a mámor, az ünneplések és a mezőgazdaság istene. Jolly azt is elmondta, hogy benne sosem volt olyan vágy, hogy nyilvánosan kigúnyoljon valakit.

Nem csak Trump elégedetlen, egy cég már ki is vonult a párizsi olimpiáról

Az Egyesült Államok hatodik legnagyobb vezeték nélküli szolgáltatója bejelentette, hogy megszakítja kapcsolatait a párizsi olimpiával a pénteki megnyitó miatt. A C Spire-nál úgy fogalmaztak: bár támogatják az amerikai sportolókat, akik keményen dolgoztak, hogy részt vehessenek a nyári játékokon, nem lesznek részesei Az utolsó vacsora sértő és elfogadhatatlan kigúnyolásának, ezért a szervezőktől kérték, távolítsák el a reklámjaikat.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.