BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fokozatosan áll helyre a vasúti közlekedés a Keletiben

Először a miskolci és szolnoki vonalon áll helyre a közlekedés. A Keleti pályaudvar helyett azonban reggel 9-ig több vonat még a Kelenföldi pályaudvarra fut be.

A hatvani, miskolci, valamint az újszászi, szolnoki, illetve békéscsabai vonalon térhet vissza először a vonatforgalom a teljes szakaszon – közölte a Mávinform a Keleti pályaudvar közlekedési rendjével kapcsolatban kedden hajnalban.

HZ1_6041, keleti pályaudvar
Először csak pár vonalon, majd fokozatosan a többin is helyreáll a közlekedés, és a vonatok a Keleti pályaudvarra érkeznek majd / Fotó: Havran Zoltán

A pécsi és a győri, hegyeshalmi vonal belföldi és nemzetközi távolsági vonatai ugyanakkor még Budapest-Kelenföld állomásra érkeznek és onnan is indulnak, várhatóan 9 óráig.

Az érintett vonalakon kedd hajnalban és reggel még csak fokozatosan tudja fogadni és indítani a vonatokat a Keleti pályaudvar a tájékoztatás szerint. Arra azonban továbbra is számítani kell, hogy egyes vonatok más budapesti állomásokra érkeznek és onnan indulnak a Keleti helyett.

Ahogy hétfőn is, úgy a kedd hajnali és reggeli időszakban is elfogadják a vasúi jegyeket a BKK érintett járatain. Mindeközben a vasúttársaság kedd reggel még a hétfői pótlás szerint közlekedteti a pótlóbuszokat a Keleti pályaudvar (Kerepesi úti buszvégállomás) – Kőbánya felső (Albertirsai út) – Rákos vasútállomás szakaszon. A buszok folyamatosan indulnak.

A Claudiopolis nevű, Kolozsvárról közlekedő InterCity vonat öt személykocsija vasárnap este a Keleti pályaudvar előtt siklott ki. Bár a balesetben senki nem sérült meg, de azóta jelentős fennakadások vannak a vasúti közlekedésben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.