BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Köln

Szándékos robbantás történt Köln belvárosában (videóval)

Óriási készültség van Köln belvárosában. Robbanás történt a Hohenzollernringen hétfő reggel. Az épület tulajdonosa szerint szándékos volt a robbantás. Köln ismét átéli a terrorfenyegetést.

A rendőrség nagy erőkkel vonult ki a Köln belvárosában, ahol hétfő reggel, nem sokkal 6 óra után robbanás történt. A Hohenzollernring le van zárva – írja a Bild című német lap. Az épület tulajdonosa a lapnak elmondta: „Terrorcselekmény történt. Valaki felrobbantott egy robbanószerkezetet, pedig látta, hogy emberek vannak az épületben. Az anyagi kár 100 ezer euróra becsülhető.” 

Köln
Robbantás Kölnben – a rendőrség nagy erőkkel vonult ki / Fotó: DPA Picture-Alliance via AFP

A kölni rendőrség szóvivője megerősítette az Expressnek, hogy nem sokkal reggel 7 óra után robbanás történt a Rudolfplatz és az Ehrenstraße között. „A környéket lezártuk, a nyomozás folyamatban van” – mondta a szóvivő. A robbanás állítólag közvetlenül az egyik épület előtt történt. A lezárásokat délelőtt 10 óra körül feloldották. 

Egy súlyos sérült van

Az Express szerint a robbanás a Vanity Club Cologne (Hohenzollernring 16.) bejáratánál történt. A detonáció következtében az épület bejárati részén mennyezeti csempék hullottak le és ablaküvegek törtek szét. A robbanásban egy takarító megsérült, a férfi jelenleg kórházban van. A rendőrség szerint súlyosan megsérült. 

A bejárat környékén lévő térfigyelő kamera videóján, amelyet az Express című német lap megszerzett,

egy kapucnis pulóvert viselő személy látható, amint egy táskát vagy zsákot helyez el az egyik bejárat előtt.

Ezután robbanások következnek. A videóból nem derül ki, hogy a férfinak voltak-e bűntársai. A lapnak egy helyi lakos arról számolt be, hogy a robbanás után többen elszaladtak.

Németországot az elmúlt időszakban terrorhullám rázta meg. A legutóbbi eset Solingenben történt, ahol egy egy arab kinézetű férfi késsel berohant egy fesztivál látogatói közé, és válogatás nélkül szúrt meg embereket. 

Cikkünk frissül.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.