BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fegyveres merénylet készült október 23-ára: az amerikai titkosszolgálat figyelmeztetett, lecsapott a TEK

Durva támadást hiúsítottak meg a magyar szervek.

Az amerikai szolgálatok szerint október 23-ára fegyveres akciót szerveztek Magyarországon – írta saját értesüléseire hivatkozva a Telex.

LOFI7033
Fegyveres merénylet készült október 23-ára: az amerikai titkosszolgálat figyelmeztetett, lecsapott a TEK (illusztráció)

A lap tudomása szerint a magyar hatóságokat az amerikai hírszerzés figyelmeztette nagyjából két hete. Az amerikai információk arra utaltak, hogy bizonyos személyek fegyveres akcióra készülhetnek az 1956-os szabadságharc évfordulóján. A Telex ugyanakkor megjegyezte, hivatalosan nem erősítették meg neki a történteket.

Az ügyben a Világgazdaság kereste a Terrorelhárítási Központot (TEK), amint érkezik válasz, közzétesszük. FRISSÍTÉS: a TEK az Országos Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatához irányította lapunkat, amint érkezik onnan reakció, azt közölni fogjuk.

A Telex azt írja, hogy a hét végén a TEK fél tucat fiatalt őrizetbe vett egy budapesti, XVI. kerületi sörözőben, ami a Legenda névre hallgat. A fiataloknál állítólag éles fegyvert nem, csak airsoft fegyvereket és hatástalanított fegyvert vagy fegyvereket találtak.

A Legenda tulajdonosa megerősítette a TEK-es rajtaütés tényét. Az ő elmondása szerint a fiatalok éppen a sörözőbe tartottak, amikor közvetlenül a hely előtt elfogták őket. A sörözőből látták az akciót, de azt nem tudják, mi volt az indoka, erről nem is kaptak tájékoztatást.

FRISSÍTÉS – 21:05

Október 23-i merénylet: megszólalt a kormány – védett személyekre akartak rátámadni fiatalok

Most már biztos, hogy fegyveres akciót készítettek elő Magyarországon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.