BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közel százmillió forinttért kelt el Kondor Béla negyven éve nem látott festménye

A Virág Judit Galéria hétfő esti aukcióján több olyan festmény is kalapács alá került, melyekre nagy volt az érdeklődés Kondor Béla Két fej című alkotása 85 millió forinttért kelt el.

A Virág Judit Galéria 75. tavaszi aukcióján május 13-án este a legnagyobb szenzációt Kondor Béla négy évtizede nem látott festményének feltűnése keltette, a kép 85 millió forintért talált új tulajdonosra. A három órán át tartó árverésen Gábor Jenő egyik fő műve is kalapács alá került, ez a festményt 80 millió forintért kelt el.

Kondor Béla
Közel százmillió forinttért kelt el Kondor Béla negyven éve nem látott festménye / Fotó: Virág Judit Galéria

Az este a művészeti szenzációkról szólt: a tételek között szerepelt Gábor Jenő életének egyik fő műve is, a Július 14. Párizsban című monumentális festmény 80 millió forintért kelt el. Valamint nagy érdeklődés övezte Kondor Béla Két fej (Modell eresztés) című ikonikus festményét, amely negyven év után tűnt fel váratlanul a piacon. 

A fiatalon elhunyt festő alkotása 38 millió forintos kikiáltási árról indulva egészen 85 millió forintig menetelt. 

Egry József Badacsony című képének 6 millió forintos kikiáltási ára a licitharc végére 20 millió forintos kalapácsárig kúszott fel. Mednyánszky László Az úton című rajzáért is csak nem tízszeres ára adtak, hiszen 280 ezer forintos kikiáltási ára 2,4 millió forintra emelkedett a végén. Scheiber Hugó Cilinderes férfi című képe 9 millió forintot ért, Kádár Béla Csendélete 5,5 milliót, Korda Vince Önarcképe 1,7 milliót, Fenyő György Mediterrán tája 5,5 millió forintot és ezek azon tételek sorába tartoztak, amelyek több mint dupla áron keltek el a kikiáltási árukhoz képest.

A Zsolnay kerámiák is magas árakon találtak vevőre: 5 millió forintos váza és 4,4 millió forintos virágtartó lett a legdrágább.

Az elmúlt évek trendjeinek megfelelően ezen az estén is rengeteg online licit érkezett a világ minden tájáról: az Egyesült Államokból, Svájcból és Angliából is.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.