BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megtörtént a nagy találkozás: Orbán nagyon magyarázott valamit Zelenszkijnek az EU-csúcs előtt – videó

Ritka alkalom, hogy a két politikust együtt videózzák le.

Orbán Viktor miniszterelnök jelenleg Brüsszelben tartózkodik az Európai Unió állam és kormányfőinek találkozóján, az eseményen jelen van Volodimir Zelenszkij ukrán kormányfő is. A két politikust pedig egymás tárasáságban videózták le.

A magyar Orbán Viktor és az ukrán Volodimir Zelenszkij élénk eszmecserét folytat az EU-vezetők ma délutáni brüsszeli találkozója előtt.

ezzel a címmel jelent az X-en a két politikusról egy videó, amelynek feltöltője azt is hozzátette, hogy „bárcsak lenne hang”.

Utoljára a két politikus májusban beszélt egymással, bár igaz, akkor telefonon. Ugyan megegyeztek abban, a kétoldalú konzultációkat folytatni fogják, Orbán Viktor megerősítette, Magyarország kész hozzájárulni minden olyan kezdeményezéshez és erőfeszítéshez, amely elvezet a békéhez. A legemlékezetesebb azonban a tavaly decemberi esemény volt, amikor Zelenszkij váratlanul odament a magyar miniszterelnökhöz az argentin elnök beiktatási ünnepségén, ahol a felvételek tanulsága szerint elég vehemensen beszélgettek egymással. 

A mostani EU-csúcs egyébként sorsdöntőnek nevezhető, az állam- és kormányfőknek meg kell állapodniuk a három csúcspozícióról. Annak ellenére, hogy az Európai Néppárt, a zöldek és a szociáldemokraták megállapodtak, amelynek értelmében Von der Leyen újrázhat, a magyar kormányfő egyáltalán nincs elragadtatva a megállapodástól. Szerinte a választókkal szembeni pimaszság, hogy a három középpárt kedden előre leegyeztette, ki kapja a posztokat.

Orbán Viktor a helyszínen kiemelte, hogy szerinte a szavazók jobboldali vezetést akartak, mert többségükben jobboldali pártokat választottak. Véleménye szerint azonban a Néppárt lenyúlta és balra vitte egy részüket a június 9-i európai parlamenti választásokon. Ezért a kormányfő szerint a hazugság és becsapás pártkoalíciója állt össze, ami a programok helyett csak a hatalomról szól.

Nincs semmi okunk arra, hogy ezt a hatalommal való visszaélést támogassuk

 

tette egyértelművé a kormányfő.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.