BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét nekiment az EU a Microsoftnak

A redmondi óriást a Teams és az Office visszaélésszerű összekapcsolásával vádolják Brüsszelben. A Microsoft dolgozik a megoldáson.

Az EU versenyhatóságának trösztellenes szerve kedden közölte, hogy szerinte a Microsoft jogellenesen kapcsolja össze Teams nevű csevegő- és videóalkalmazását az Office irodai programcsomaggal. Álláspontjuk szerint az amerikai technológiai óriás legutóbbi lépései a csomag szétválasztására nem voltak elegendők.

Microsoft
Brüsszel szerint a Microsoft nem tett eleget a Teams és az Office szétválasztásának ügyében / Fotó: Primakov

A Microsoft megsértette az EU trösztellenes szabályait azzal, hogy a Teams nevű kommunikációs termékét összekapcsolta az Office 365 és a Microsoft 365 vállalati csomagjában szereplő, népszerű alkalmazásaival

áll az Európai Bizottság közleményében.

A bizottság közölte azt is, hogy a Microsoft eddigi intézkedései nem elegendők a felvetődött aggályok orvoslására, többet vár e téren az amerikai óriásvállalattól – áll a közleményben, utalva arra, hogy a Microsoft áprilisban bejelentette a Teams és az Office szétválasztását.

A Microsoft dolgozik az ügyön

Brüsszel reakcióját a Salesforce tulajdonában lévő Slack munkahelyi üzenetküldő alkalmazás még 2020-ban benyújtott panasza váltotta ki. A Teams 2017-ben ingyenesen került az Office 365 csomagba, majd felváltotta a Skype for Business szolgáltatást. Népszerűsége a világjárvány idején ugrásszerűen megnőtt, részben a videokonferenciáknak köszönhetően.
A Microsoft közölte: dolgozik azon, hogy megoldásokat találjon az uniós szabályozók aggályainak eloszlatására.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.