BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Változik a világ: már a németek is kezdenek leszokni a sörről

Hiába a foci-Eb, lejtmenetben a fogyasztás Németországban. A júliusi söreladás a legalacsonyabb volt 1993 óta.

Németországban kevesebb sört adtak el az idén az első fél évben, mint egy évvel korábban, ezzel folytatódott az értékesítés hosszú távú csökkenő tendenciája a labdarúgó-Európa-bajnokság ellenére.

Beer, sör, sörfogyasztás, Németország
A júliusi söreladás a legalacsonyabb volt 1993 óta Németországban / Fotó: Daniel Karmann / DPA / AFP

A német statisztikai hivatal (Destatis) honlapjára felkerült adatok szerint az idén az első hat hónapban mintegy 4,2 milliárd liter sört értékesítettek a sörgyártók, ami 0,6 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.

A júliusi söreladás 777 millió liter volt, ami 1993 óta a legalacsonyabb érték ebben a hónapban.

A Destatis elemzése szerint a gyenge adathoz a bizonytalan időjárás is hozzájárulhatott.

A belföldi söreladások az első fél évben 0,9 százalékkal, 3,4 milliárd literre csökkentek. A sörexport ugyanakkor 0,6 százalékkal, 765 millió literre nőtt. Az EU-országokba irányuló szállítás 5,4 százalékkal, 428 millió literre emelkedett, minden más országba viszont 4,8 százalékkal, 332 millió literre csökkent.

Ennyibe kerül a sör és a pálinka az augusztus 20-i rendezvényeken

Nagyon olcsón lehet enni és inni az idei augusztus 20-i rendezvénysorozaton. A négynapos ünnepi kavalkád eseményein a csapolt sör 380, a pálinka 825 forintba fog kerülni. A szervezők közölték: az ünnepi ársapka célja, hogy a Szent István-napi ünnepségeken mindenki elérhető áron fogyaszthasson.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.