BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb fotórekord a Kieselbachnál

Új rekordot állított fel a kortárs magyar fotópiacon Friedmann Endre Szerelem című felvételének egy vintázslevonata a Kieselbach Galéria múlt csütörtöki fotóaukcióján. A 2,2 millió forintos leütési ár 400 ezerrel haladja meg az eddigi csúcsot, Tóth György Lolita című képének a tavaly novemberi Kieselbach-árverésen elért 1,8 milliós eredményét. Az 1934-ben született Friedmann – akinek neve történetesen megegyezik a Robert Capa néven világhírűvé vált magyar származású fotóriporterével – immár több mint fél évszázada dolgozik az MTI-nél, illetve annak elődjénél, a Magyar Fotó Állami Vállalatnál.

A Kieselbach harmadik fotóárverésének összforgalma nagyjából 30 millió forintot tett ki, ez duplája a 2007 tavaszán rendezett első aukcióénak. A 20. század első felében működött magyar származású nemzetközi sztárok közül Martin Munkacsi képei 420–600 ezer, André Kertész fotói pedig 900 ezer–1,2 millió forint közötti árakat értek el. vg

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.