BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyarmathy Tihamér három korszaka a Kieselbachnál

A huszadik századi magyar nonfiguratív művészet egyik kulcsfigurájának számító Gyarmathy Tihamér 32 festményét lehet megnézni és megvásárolni mától július végéig a Kieselbach Galériában. A szokatlanul bőséges anyag – a Kieselbach által eddig rendezett 37 aukción csupán 39 Gyarmathy-mű került kalapács alá – egy német gyűjtő, Friedrich Wehinger kollekciójából származik. Az árak 2,4 és 12 millió forint között mozognak.

A 2005-ben, 90 éves korában elhunyt művész minden korszakából jelentős alkotásokra lehet szert tenni. A nyugat-európai avantgárd körében született korai munkák közé tartozik egyebek mellett az Utcai jelenet és a Lány papagájjal, míg az Ellentétes mozgásrendszer című képet az Európai Iskola zászlóbontásakor, 1945-ben festette Gyarmathy. A későbbi alkotások hátterében a természettudományokba vetett hit áll (Harmonikus viszonylatok, Elmozdulások és struktúrák stb.). VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.