BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kevesebb részvény lesz a BUX index-ben

Októbertől bizonyos részvények kikerülnek a Budapesti Értéktőzsde vezető részvényindexéből a BUX-ból, és kevesebb papír adja majd a kisebb BUMIX teljesítményét is.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján közölte, hogy október 1-től kikerülnek a BUX indexből az Állami Nyomda és a Danubius részvényei, míg a kis és közepes részvények indexéből, a BUMIX-ból a Linamar és az ORCO részvényei. Új papír egyik indexbe sem kerül be.

Az új BUX kosár 2008 októberétől az alábbi 14 részvénysorozatot tartalmazza majd: Econet, Egis, Émász, FHB, Fotex, Magyar Telekom, Mol, OTP, PannErgy, Phylaxia, Rába, Richter Gedeon, Synergon, TVK.

Az új BUMIX kosárban 18 részvénysorozat lesz: Állami Nyomda, Danubius, Econet, Egis, Émász, FHB, Fotex, FreeSoft, Genesis, Graphisoft Park, Humet, Pannonflax, PannErgy, Phylaxia, Rába, Synergon, TVK, TvNetWork.

A BÉT Index Bizottsága félévente, márciusban és szeptemberben vizsgálja felül az indexeket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.