BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megint Uniqa leányt vett az Aegon

Zöld utat adott a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) az Aegon befektetési alapkezelőjének, hogy megvásárolja az Uniqa csoport befektetési szolgáltatásokat nyújtó leányát.

A felügyelet kedden közzétett határozatából kiderül, hogy a hatóság engedélyezte az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelőnek, hogy 100 százalékos részesedést szerezzen az UNIQA Befektetési Szolgáltató Zrt-ben.

Idén a két cégcsoport között már köttetett frigy: az Aegon Nyugdíjpénztár 140 ezer fővel növelte taglétszámát az UNIQA és Egyesült Közszolgálati Nyugdíjpénztár beolvasztásával, ezzek részesedése az önkéntes pénztári piacon megduplázódott, míg a magánpénztári ágazatban 20 százalék fölé emelkedett. A két ágazatában együttesen 810 ezer tag több mint 470 milliárd forintos vagyonát kezeli az Aegon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.