BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pozitív irányváltás az amerikai indexekben

Felfelé mozdultak csütörtökön az amerikai határidős indexek - a javulás mögött a világ vezető jegybankjainak mentőakciója áll.

A központi bankok ugyanis összehangolt akciókkal dollármilliárdokat pumpálnak a világ pénzpiacaiba, hogy így előzzék meg a hitelek befagyását. A Federal Reserve, az Európai Központi Bank, a Bank of Japan és más meghatározó jegybankok 180 milliárd dollárt ígértek, hogy elejét vegyék a további pénzügyi intézmények összeomlásával kapcsolatos félelmeknek.

A csütörtöki kereskedést makroadatok is alakítják majd: nyilvánosságra kerül a munkanélküliségi kérelmet első ízben igénylők számának heti alakulása és a Philadelphia Federal Reserve üzleti aktivitási indexe.

Ami a határidős indexeket illeti, az S&P 500 futures 10,4 ponttal nőtt, számított értéke felett alakul, 52 ponttal jutott magasabbra a Dow futures, 15 ponttal erősödött a Nasdaq 100 futures.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.