BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Abszurd? Közép-Európa nyújthat menedéket a válság elől

Biztos menedék a válság sújtotta Nyugattal és a kockázatos FÁK-országokkal szemben Kelet- és Közép-Európa ingatlanpiaca.

Ezt állapítja meg a nemzetközi Erste csoport legújabb elemzése. Azonban arra is felhívják a figyelmet, hogy a befektetők ne csak a rövid távú eredménykimutatási adatokra figyeljenek, hanem inkább a stabil mérleggel, elsőrangú eszközökkel és prudens pénzügyekkel rendelkező vállalatokra.

Meredeken esett az elmúlt 12 hónap során a tőzsdén jegyzett ingatlantársaságok részvényárfolyama. A kelet-közép-európai ingatlanrészvények esetenként akár 70 százalékot is zuhantak a pénzügyi válságtól való félelem miatt.

Ennek következtében a kelet-közép-európai ingatlantársaságok a 2008-ra becsült P/BV 0,33-szoros értékén forognak átlagosan, ez historikusan rendkívül vonzó befektetéssé teszi őket. Ezzel szemben – a könyv szerinti értékek nyugat-európai csökkenésével együtt – a főbb európai ingatlanrészvények esetében ugyanez a ráta jelenleg 0,7 körül alakul.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.