BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

BÉT: hatalmas korrekció a kereskedés végén

A Budapesti Értéktőzsde elsőszámú mutatója a kereskedés végén hatalmasat javított, és annak ellenére, hogy a nap folyamán szinte végig tíz százalék feletti mínuszt mutatott ma csupán 2,91 százalékot süllyedt.

A napi forgalom az átlagos 21 milliárd forintnak a háromszorosa volt - a BUX index tagjai közül két papír árfolyma emelkedett. A Richter 9,5 százalékos pluszban 31 ezer forint felett zárt, az FHB pedig majdnem 11 százalékkal drágulva 970 forinton.

A többi blue-chip ennél jóval gyengébben teljesített, de ha azt vesszük, hogy az OTP a nap folyamán 14 százalék körüli mínuszban is állt, akkor a végére beállított 3600 forintos árfolyam, ami csupán 6,61 százalékos esést takar, akár pozitívan is értékelhető. Az Mtelekom a napot 698 forinton fejezte be, a Mol részvényeinek árfolyama pedig 11500 forinton zárt. Vagyis előbbi csak 3,7, utóbbi pedig 8, százalékos eséssel megúszta a pénteki kereskedést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.