BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Visszatérhetnek a befektetők a forintpiacra

A közép-európai régióban csütörtökön a piacok értékelik a módosított 700 milliárd dolláros amerikai pénzügyi mentőcsomag hatását.

A szakértők azt várják, hogy enyhül a kockázatvállalástól való idegenkedés, és a befektetők visszatérnek a helyi valutákhoz és a részvénypiacokhoz, amelyek javulása tegnap is folytatódott.

A javulás azzal a várakozással állt összefüggésben, hogy jóvá fogják hagyni az amerikai pénzügyi mentőcsomagot - írja a DowJones hírügynökség. A figyelem a Magyar Nemzeti Bank által szervezett egész napos konferenciára irányul, amelynek témája ugyan a pénzügyi ismeretek oktatása lesz, de jelen lesz Angel Gurria, az OECD főtitkára is, aki várhatóan értékeli majd a pénzügyi válságot. Az OECD vezetője szerdán közölte, hogy a válságot nem lehet lépésenkénti intézkedésekkel megoldani, Európa kormányainak koordinált akcióval kell korlátoznia a bankszektor veszteségeit.

A forint a 238-245/euró közötti sávban ingadozott, és a 245/euró árfolyam erős ellenállási küszöb. A kereskedők szerint várható, hogy a befektetők vissza fognak térni a forintpiacra. A londoni bankközi piacon a forint csütörtök reggel, 242,10-60/eurón, 0,06 százalékkal gyengébb volt szerdai későinél, és 4,25 százalékkal erősebb az euróval szemben, mint év végén. A forint csütörtök reggel 172,94-64/dolláron volt, 0,23 százalékkal gyengébb volt a szerdai későinél, és 0,21 százalékkal állt az év végi szintje felett.

Csütörtök reggel az euró 1,3957 dollár volt vételi oldalon, 0,0067 dollárral olcsóbb a szerdai későinél.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.