BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatalmasat esett a tőzsde. Vagy mégsem? De akkor majd biztosan fog...

A Moody's leminősítés híre 270 forint fölé emelte az euró árfolyamát, és a nap addigi részében erősödő BUX indexet is a padló alá küldte. A tőzsde zárásakor azonban visszabillent a mérleg nyelve a deviza-, és a részvénypiacon is.

A Budapesti Értéktőzsde elsőszámú indexe végül 60 pontos mínuszban, 12959 ponton zárta a mai kereskedést - ez azt jelenti, hogy 0,45 százalékot esett a BUX. Pedig a nap jelentős részében 1,5 százalékos erősödést mutatptt az index, a Moody''s leminősítés után azonban gyorsan komoly mínuszba süllyedt a mutató. A kereskedés utolsó fél órájában azonban visszaaraszolt a 12789 pontos napi mélypontjáról.

A vezető papírok közül a Magyar Telekom, és a Richter árfolyama emelkedett, igaz egyik sem drágult jelentős mértékben. A nagyobbik gyógyszergyártó papírjainak árfolyama 0,98, a távközlési papíroké pedig 0,33 százalékos emelkedéssel búcsúzott a héttől. A nemzetközi hangulatra érzékenyebb Mol, és OTP papírok - bár a nap jelentős részében szintén erősödést mutattak - végül eséssel zártak. A bankpapírra a héten utoljára 3040 forinton született kötés, ez 1,4 százalékkal alacsonyabb ár, mint csütörtökön záráskor. A Mol 2 százalékot esett, árfolyama 11160 forinton állt meg a nap végére.

A devizapiacon teljesen felborult a délelőtti kereskedésben tapasztalt kép: a dollár árfolyama délutánra visszasüllyedt a csütörtök esti szintjére, 206,5 forint környékére. A svájci frankot 176,5 forintért váltották, azaz nagyjából 1,5 forinttal drágult az alpesi deviza. Az euró - amelyet délelőtt még 262 forint környékén váltottak - öt órakor már 265 forintnál is többet ért a bankközi devizapiacon.

Lehetett volna azonban rosszabb is: a Moody''s bejelentést követően az euró ára ideiglenesen 270, a dolláré 211, a svájci franké pedig 179,8 forint felé drágult.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.