BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mélyponton a zlotyi és a cseh korona

Péntek reggel több mint négyéves mélypontra zuhant a zlotyi a varsói bankközi devizapiacon: 4,4000/euróra vételi oldalon. Utoljára 2004. szeptemberben volt ilyen szinten.

Kilenc óra után 4,3875/euróig kúszott vissza. A térségi folyamatokat jelenleg a zlotyi vezérli, amelyet gyengít, hogy a lengyel kormány csütörtökön igen nagy hozamfelárral tudott csak egymilliárd eurós eurokötvényt meghirdetni, és Lengyelországban erősödik a költségvetési hiány növekedésének kockázata is.

Péntek reggel a zlotyi 7,22 százalékkal gyengébb volt a szintén gyengülő euróval szemben, mint év végén, miután tavaly 14,29 százalékot vesztett. Egyidejűleg gyengült a cseh korona is, amely tavaly még, afféle térségi tartalékvaluta gyanánt, a kis cseh külföldi adósságra tekintettel egész jól kiállta a nemzetközi bizalomvesztést.

Péntek délelőtt a korona 1,5 százalékot vesztett az euróval szemben, 2007. augusztus óta először átlépve a 28/eurót. Kilenc óra után 28,18/euró volt, a csütörtöki késői 27,95/euró után. Péntek reggel a cseh korona 4,85 százalékkal gyengébb volt az euróval szemben, mint az év végén, miután tavaly 1,31 százalékot vesztett. vissza a listához

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.