BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sokat köszönhet Kelet-Európának az UniCredit!

A vártnál jobb, 505 millió eurós negyedik negyedéves adózott eredményről számolt be tegnap közzétett jelentésében az UniCredit csoport, de ez így is 57 százalékkal elmarad az egy évvel korábbitól.

A befektetők mindenesetre örültek a pozitív meglepetésnek: a bankcsoport részvényének árfolyama tegnap délelőtt 8 százalékkal ugrott följebb a milánói tőzsdén. (Ez rá is fért a papírra annak tükrében, hogy értéke az elmúlt hat hónapban a harmadára zsugorodott.) Az egész éves nettó nyereség 38 százalékkal, 4 milliárd euróra esett vissza, ez megfelel a vártnak.

Az eredmények közzétételével egy időben Alessandro Profumo vezérigazgató megerősítette azt is: a csoport 4 milliárd eurónyi forrásért fordul az osztrák és az olasz kormányhoz, hogy tovább erősítse tőkehelyzetét: bár az UniCredit ebben az évben 3 milliárd eurónyi friss tőkét vont be tőzsdei befektetőktől, a 6,5 százalékos Tier 1 ráta még mindig alatta marad a meghatározott célértéknek.

A számsorokból viszont jól tükröződik, hogy az olasz–osztrák hitelintézeti csoport tavaly is nagyon sokat köszönhetett kelet-közép-európai érdekeltségeinek.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.