BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Duplázza a tétet a Ferenczi

Kétnapos árveréssel jelentkezik a héten a tavaly decemberben debütált Ferenczi és Társai Aukciósház. A cég első két árverésének gerincét alkotott bútorok és lakberendezési tárgyak szerdán, az eddig csak elvétve szerepelt festmények, grafikák és kisplasztikák pedig önálló aukció keretében, csütörtök este kerülnek kalapács alá.

Az első nap 241 tételnyi dizájnanyagában nagy választékban találunk szecessziós, art deco és funkcionalista székeket, asztalokat, szekrényeket, virágállványokat és más kiegészítő bútorokat. A kevésbé ritka és értékes tárgyakért már „IKEA-áron”, tíz-húszezer forinttól harcba szállhatunk, de akad Lingel-gyártmányú íróasztal-karosszék összeállítás (84. tétel) 310 ezer vagy 1922-ből származó, faszekrényben álló szeceszsziós porcelán fürdőkád (92.) 1,9 millió forintért. Az alacsonyabb árú tételek között sok lámpát és más, az előző aukciókon a bútoroknál jobban szerepelt lakberendezési tárgyat is találunk.

A csütörtök esti képzőművészeti árverés 220 tételének zöme százezer forint alatti kikiáltási árú grafika az 1945 utáni időszakból. Barcsay Jenő, Országh Lili és Lossonczy Tamás szitanyomatai, Pierre Székely litográfiái, Gyarmathy Tihamér és Gyémánt László rajzai, Matzon Ákos, Károlyi Ernő és mások különböző technikájú lapjai követik egymást a katalógusban. Az anyag másik részét 100–300 ezer forintos induló árú festmények teszik ki. A legmagasabb, 320 ezer forintos árú tétel Adorján Attila Apósom minden vasárnap meccsre jár című 2006-os fotórealistába hajló olajképe. Schéner Mihálynak több farostra készült festményével találkozunk 250–280 ezer forinttól, Gyarmathy Tihamérnak pedig alacsonyabb árú rajzai mellett két 1973-as akvarelljét is felvonultatja a Ferenczi, egyenként 280 ezer forintért. TG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.